HACKERUL ȘI INTELIGENȚA MULTIPLĂ

Biologic vorbind, inteligenţele sunt independente în funcţie de zonele corticale care le guvernează. La nivel individual ele apar în combinaţii, fiecare individ fiind de fapt ,, o colecţie de inteligenţe”. Şi pentru că indivizii au profiluri de inteligenţă diferite, societatea poate fi percepută ca o simfonie de inteligențe.

La ce instrumente ar cânta un Hacker în această muzică de echipă?
  • Inteligenta lingvistica. Aceasta inteligenta se refera la abilitatea, la usurinta cu care o persoana utilizeaza limba vorbita si scrisa. In aceasta zona intra invatarea limbilor straine, abilitatea de a vorbi coerent in public, abilitatea de a scrie orice fel de opera literara. Acolo unde nu se descurcă cu scrisul, hackerul copiază.
  • Inteligenta logico-matematica: se refera, pe de-o parte, la zona logica, la abilitatile de a trage concluzii plecand de la anumite premise, abilitatea de a sintetiza, de a alege lucrurile importante.Pe de alta parte, face referire si la zona matematicii, insemnand abilitatile noastre de a calcula cu usurinta, de a lucra cu cifre. Hackerul este bun matematician, de cele mai multe ori fără să știe.
  • Inteligenta muzicala: se refera la acele abilitati de a percepe si imbina sunete intr-un mod placut si armonios. Fie ca cineva reuseste sa cante la un instrument, canta din voce sau compune muzica, el are ceea ce se numeste popular „ureche muzicala” adica intelege muzica, este atras de ea si o poate reproduce cu usurinta inteligenta muzicala. Hackerul stă mereu cu căștile pe/în urechi: el ascultă muzică.
  • Inteligenta spatiala: se refera la vederea in spatiu, capacitatea de proiectie si abilitatea de a putea reprezenta sau reproduce prin desen. Acest tip de inteligenta se refera in majoritatea cazurilor la artistii plastici, cat si la arhitecti si desenatori. Lumea este pentru hacker doar un biet design.
  • Inteligenta kinestezica: este specifica sportivilor care ajung sa faca performanta, sa doboare recorduri sau sa dobandeasca abilitati uimitoare intr-un sport sau intr-o anumita disciplina. Inteligenta kinestezica reprezinta capacitatea de concentrare a energiei asupra muschilor si aparatului locomotor, este inteligenta miscarii. Se știe, hackerul e biciclist.
  • Inteligenta naturalista: face referire la capacitatea unor persoane de a face asocieri intre animale, plante, minerale etc, de a grupa si clasifica elemente din mediul incojurator. Pentru că elementele îi vorbesc, hackerul poartă o mască, să poată mesteca guma în liniște.
  • Inteligenta spirituala: se refera la acele legaturi ale omului cu formele nemateriale. Uneori, hackerul se crede dumnezeu.                
  • Inteligenta intrapersonala: face referire la acea capacitate de a forma un model plindeacuratetesideveridicitate a sineluiside a fi in stare safolosestiacest model pentru a actiona eficient in viata.  Pentru că este exagerat de sincer cu sine însuși, hackerul nu reușește niciodată să cunoască pe deplin femeia. 
  • Inteligenta interpersonala: se refera la capacitatea de a-i intelege pe ceilalti oameni: la abilitatea de a afla ce anume ii motiveaza, în ce fel lucreaza, cum se poate coopera cu ei. Agentii de vanzari, politicienii, profesorii, medicii de clinica si liderii religiosi cu o influenta clara, sunt cel mai adesea indivizi cu un grad ridicat de inteligenta interpersonala. Hackerul nu se regăsește printre aceste categorii profesionale, dar aceste categorii îi găsesc întotdeauna pe hackeri.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.